Anonim

Как да вземем Летящата Nimbus Dragon Ball Xenoverse 2

В Dragon Ball Super, когато се бори с Hit, Goku използва супер saiyan blue kaioken или наричан още super saiyajin god super saiyajin kaioken. С тази техника той би могъл да стане дори 10 пъти по-силен. Но сега той отстъпва на Блек и е побеждаван 2 пъти от него, но не го използва като последен ресурс. Защо така?

4
  • може би защото е бил пълнител / не Canon в Манга, но кой знае. Goku Beat удари с помощта на SSG форма, след което точно преди спирането на Time, премина на SSGSS, хвърляйки Hit достатъчно за решителна победа, макар че той разбира се отказа след това, както в анимето.
  • е, сега той просто го използва отново
  • Да, в Anime Canon той може да го използва, въпреки че, разбира се, все още има своите потенциални разходи. Анимето се разкъсва между следването на това, което ще направи Манга, и неговото собствено нещо, и причиняването на доста големи несъответствия.
  • @Ryan За да бъдем честни, за Супер, или мангата следва анимето, или и двете се произвеждат едновременно (като нито една не следва другата); Не мога да си спомня коя. Анимето всъщност няма пълнител, поради това, защото не е необходимо да се даде време на мангата да продължи напред. Ако добре си спомням, Торияма измисля сюжетни линии и за двамата, а след това създателите им работят оттам (обяснявайки разликите между двете).

Има много недостатъци при използването на Super Saiyan Blue Kaio-ken:

  • Има само 10% шанс да работи и 90% да не успее, което имаше шанс да го убие.
  • Гоку е в състояние да поддържа Super Saiyan Blue Kaio-ken x10 само за кратки периоди от време, защото това натоварва много тялото му. Докато сливането на Потара може да продължи един час.
  • Гоку започна да страда от тежки мускулни конвулсии, когато се върна надолу към базовата форма и разработи Delayed Onset Ki Disorder, което включва значително намаляване на контрола и капацитета на ki.
  • Цар Кай предупреди Гоку да не използва тази форма, тъй като потребителят може да не е в състояние да стане по-силен.

Въпреки това, Гоку веднъж използва Super Saiyan Blue Kaio-ken, за да избяга от хватката на Fusion Zamasu и да го изпрати да лети с бърз ритник. Гоку успява да унищожи Пръстена на светлината на Fusion Zamasu, но бързо се връща в основната форма, неспособен да се движи. Вижте тук за повече подробности.