Anonim

ОСТАВЕТЕ ЗЛАТА СИПНА ВЕРСИЯ BTS с романизирани текстове | Marinicxx

В епизод 21 от Sousei no Onmyouji, Маюра съветва Бенио да прочете манга със заглавие Hoshino Hitomi no Silhouette („Силуетът на Хошино Хитоми“), за да научите как да се справяте с Рокуро романтично.

След като поизгуглих малко, забелязах, че това произведение е явна пародия на произведение с хомофонно заглавие Hoshi no Hitomi no Silhouette („Силуети на очите на звездите“), публикувана 1985-89. Автор на измислената творба е „Kaede Akane“, чието име означава „Maple-tree Red“, докато истинската творба е на Hiiragi Aoi, което може да се разчете като „Holly-plant Blue“. Изтъквам това, за да подчертая, че това очевидно е нещо като намек.

Маюра описва тази манга като „библия за романтиката“, за която се предполага, четена от четири милиона момичета, и ни показва тези архетипични сцени на шужо-романтика от мангата:

Нямам никакъв контекст за защо авторът може би е избрал да пародира тази конкретна манга за романтична shoujo. Може ли да има някаква връзка между Сукено Йошиаки (автор на Sousei no Onmyouji) и Hiiragi Aoi? Или е Hoshi no Hitomi no Silhouette особено класически пример за манга за романтична shoujo?